Hienon lauantaipäivän vietimme Kangasalla. Sää suosi, paikka oli mitä mainioin, koiria 500 ja rapiat toinen toistaan ihanampia belgianpaimenia ja monta vanhaa ja uutta belgituttua tavattiin ja kuulumisia kanssaan vaihdettiin. Lupella riitti faneja ja leikkikavereita. Neiti käyttäytyikin aivan pro'sti, oli viksu ja filmaattinen (mistä kuviakin todisteena) ja mm. luovutti DNA:taan verinäytteen muodossa Koiran geenit-tutkimukseen. Reipas pentu! :)

Aikuisista koirista Ninja esiintyi 57:n kilpasiskonsa kanssa narttujen avoimessa luokassa saaden ansaitun erinomaisen, mutta jääden lopputohinoissa sijoittumatta. Tyytyväisiä olimme silti. Arvostelussa oli excellenttejä vilisemällä ja koiran esiintyminen oli fiksua ja kypsää, alkuaikojen pöllöilyt olivat tiessään (ai Ninjako joskus ollut huonosti käyttäytyvä tyttö?) ;)

Tara pyörähti veteraanikehässä, mutta tuomari taputteli kylkiä todeten mamman tuhdiksi (no eehkä ihan vähän...) ja totesi ajan jo ajaneen ohitse mummukoirasta, se näkyy liikkeissä. Tyly H jäi laatuarvosanaksi Taran viimeisessä koiranäyttelyssä, mikä hieman harmitti. Ratkaisu siitä, että esiintyminen jäisi Taran viimeiseksi muodostui kuitenkin, kun katselin kotimatkalla Taran näyttelyn isosta kehästä mukaansa pokkaamia Kunniaveteraanin (vanhin laatuarvosteluun osallistunut koira) ruusuketta ja palkintoja ja totesin, ettei tuota isompia taida olla enää missään tarjolla. Tara itse on lienee päätöksestä pelkästään tyytyväinen. Toisin kuin tyttärensä Willa, joka oli synnynnäinen show-koira, Tara ei ole ikinä perustanut näyttelykehistä. Suurimmassa osassa "esiintymisistään" se on kääntänyt pyllynsä tuomarille ja sahapukkina katsellut kehänauhan yli kyllästyneenä, kuin kysyen: "Joko saan tulla pois?"

Erkkaripäivä venyi ja venyi ja kotiin pääsimme vasta kymmenen jälkeen. Väsyneinä, mutta onnellisina - no Minna ei aivan niinkään: Lupe kun oli oksentanut auton takakonttiin paluumatkalla - kömmimme koteihimme taas yhtä erikoisnäyttelyelämystä rikkaampina.

1760865.jpg

Taran ja Luaun (taustalla Ninja) erkkarissa kuvasi Jukka Pätynen. Lisää Jukan kuvia osoitteessa: http://koirakuvat.kuvat.fi/kuvat/2008-07-19%20belgin%E4yttely/

 

P.S. Ell soitti tänään kissojen verkokeiden tuloksista - negatiivia ollaan. Ja Akun veriryhmä on A. :)